Je vindt van jezelf dat je een prima potje kunt sturen en je denkt erover om in de F1 te stappen. Het zou weleens tijd worden dat Max Verstappen wat gezonde concurrentie krijgt, of niet? Maar je twijfelt vast nog of het qua financiƫn wel de moeite waard is. Je bent veel van huis en de broodjes van het tankstation zijn duur. En als je bij het verkeerde team komt, wordt de Red Bull niet eens vergoed. Dus nu ben je vast benieuwd welke bonus je te wachten staat als jij volgend jaar wereldkampioen zou worden. Wat verdient Max Verstappen dit jaar aan zijn wereldtitel?

Sportmarketeer Bob van Oosterhout durft zich wel aan een inschatting te wagen en laat aan 1Limburg weten: ‘Normaal gesproken krijgt Verstappen een salaris tussen de 45 en 50 miljoen. Daar komt, als hij kampioen wordt, nog eens tot 10 miljoen bovenop.’ Niet iedereen is het eens met dat bedrag. Volgens Quote moeten we eerder denken aan een bedrag van 5 miljoen dollar, dus zo’n 4,4 miljoen euro. Volgens hetzelfde medium kan Max rekenen op een jaarsalaris van 30 tot 35 miljoen euro. Of gewoon 33 miljoen, dat klinkt ons beter in de oren.

Wat verdient Max Verstappen nog meer aan zijn wereldtitel?

Uiteraard zijn er wat sponsoren links en rechts die graag een bijdrage leveren aan het succes van Max Verstappen. Experts schatten dit bedrag op zo’n 5 miljoen euro. Volgend jaar kan dat meer zijn, met een titel op zak. Daarnaast verkoopt Verstappen genoeg merchandise en met een wereldtitel zit je eigenlijk de rest van je leven wel gebakken als het gaat om werk. Er is altijd wel een zender of F1-show die een kampioen in de uitzending wil. En anders kan hij altijd nog een eigen kartbaan beginnen – dat gaat de meeste Nederlandse coureurs ook heel aardig af, als we het zo mogen inschatten.