Wel Saharazand op komst, geen stoffige auto’s

Hadden de oude Egyptenaren eeuwen geleden maar geweten dat er een veel effectievere manier was dan een regendans om het met bakken uit de hemel te laten vallen. Er is namelijk geen doeeffendere manier om regen op te roepen dan je auto te wassen. Regen of vogelkak. Hoe dan ook: vloeistof uit de lucht. Zeker nu iedereen met de mooie dagen de auto even een goede wasbeurt geeft of de cabrio weer van stal haalt, kun je er de donder op zeggen dat het gaat regenen. En ja hoor: Weer Online meldt dat er Saharazand in de lucht zit.

Nog een keer: wat is Saharazand?

Het komt zo nu en dan voor dat een grote stofwolk uit de Sahara overwaait naar Nederland. Als het gaat regenen met zo’n stofwolk in de lucht, komt het zand naar beneden en is alles bedenkt onder een stoffige laag. Het is allemaal niet zo’n ramp, want het zand spoel je zo van de auto af. Voor autoliefhebbers is het wassen van de auto sowieso geen straf, al is twee dagen achter elkaar wellicht iets te veel van het goede.

We hebben geluk

Saharazand komt alleen op de lak van je auto terecht als het gaat regenen. ‘De kans op regen is deze week heel erg klein en omdat het stof hoog in de lucht zit, hoeven we geen met stof bedekte auto’s te verwachten’, zo laat Weer Online weten. Vandaag trekt de stofwolk over ons land naar het oosten. Ook donderdag hangt het zand nog in de lucht. ‘De zon schijnt de hele dag, maar de verwachting is dat de zon door het stof wazig te zien zal zijn’, vult de weerwebsite aan. Kijk vanavond en morgen even naar de zonsondergang en -opgang, want die zouden door het Saharazand mooi oranje moeten kleuren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *