Als je wat langer van huis gaat, is het slim om een powerbank mee te nemen voor je telefoon. Je weet het immers maar nooit. Dus waarom niet hetzelfde doen voor een elektrische auto? Je kijkt naar de ZipCharge Go, een powerbank voor je elektrische auto. In het kleine koffertje zit een batterij van 4 kWh die met een snelheid van 7,2 kW een auto kan laden. Een grotere versie van 8 kWh komt er ook aan. De rolkoffer met accu weegt ruim 20 kilo.

Met 4 kWh moet je zo’n 20 tot 30 kilometer extra bereik kunnen tappen. Wil je de volledige lading overhevelen, dan ben je een halfuurtje kwijt. Thuis kun je de ZipCharge Go weer aan het stopcontact volgooien. Aangezien het thuis goedkoper is om te laden, is het gebruik van de elektrische jerrycan nog voordeliger dan onderweg stoppen bij een snellader. In theorie kun je de ZipCharge ook gebruiken om zonne-energie op te slaan om het later terug te voeden aan je huis.

De prijs van de ZipCharge Go

De kunststof aan de buitenkant is gemaakt van gerecycled plastic, allemaal heel 2021. De ZipCharge Go is verbonden met het internet via 4G, dus je kunt via een app de powerbank bedienen. Uiteraard is ie waterdicht en je kunt de kleuren aanpassen zodat hij bij jouw auto past. De prijs van de draagbare accu is nog niet bekend. In het VK willen ze hem in ieder geval ook aanbieden met een abonnement voor net geen 60 euro in de maand.